Vad kostar det att ha sin hund på dagis?
Hos oss kostar det 3 800 kronor per månad att ha sin hund på dagis.
Har ni deltidsplatser?
Nej, vi har bara heltidsplatser. Du kan förstås använda din hunds plats så mycket du själv har behov av, men taxan är alltid densamma
Kan alla hundar gå på dagis?
Vi har en inskolningsperiod om minst en vecka då hunden går deltid för att långsamt vänja sig vid den nya miljön. Under denna period brukar vi märka om hunden trivs eller inte. Är vi tveksamma diskuterar vi det med dig och kan eventuellt förlänga inskolningsperioden. Är din hund ovan vid att umgås med andra hundar kan det ta lite längre tid att vänja sig vid dagis.
Hur är stämningen på dagis?
Det är lugn och ro på dagis, har vi unghundar leker de en del men vi ser till att de vilar ordentligt och inte stör de andra hundarna. På dagiset slåss inte hundarna och skulle det någon gång hända att någon hund skäller ger vi den något annat att tänka på så att den slutar för de andra hundarnas skull. Hundarna ligger ofta tillsammans i soffor och bäddar och sover och njuter av sällskapet.
Har ni någon kö?
Vi tar inte in hundar i strikt köordning, utan ser till gruppens sammansättning. Men vi skriver gärna upp din hund i vår pärm för väntande hundar!
Har ni stängt under sommaren?
Nej, vi har öppet hela sommaren. Vill du vara ledig under sommaren utgår hel avgift i alla fall. Vi kan inte ta in nya hundar för så kort tid. Säger du upp din plats för att vara ledig under sommaren kan du inte räkna med att den finns kvar till hösten.
Tar ni emot valpar?
Vi tar emot hundar från sex månaders ålder. Tidigare än så har hunden inget utbyte av dagis och kan inte gå med på våra promenader. Ta gärna kontakt med oss i tid om du har en valp så att vi kan diskutera när ni vill börja.
Vad behöver jag som ägare tänka på innan min hund börjar på dagis?
Vi är glada om din hund är ordentligt koppeltränad när den börjar här. Går du enbart med flexikoppel så träna gärna på att gå i vanligt koppel eftersom det underlättar för din hund när den ska följa med på våra promenader. Vi tränar hundarna under promenaderna att gå i vanligt koppel, men ser gärna att vi hjälps åt.
Tar ni emot alla raser?
Vi tar emot hundar som vi bedömer passar in i vår grupp.
Hur länge är ni ute med hundarna?
Vi är ute minst två timmar med hundarna varje dag, utom med de allra äldsta och de allra yngsta som får kortare promenader. Vill du inte att din hund ska vara ute så länge så slipper den förstås! I hällande regn och stark kyla brukar inte hundarna tycka det är särskilt roligt att gå långpromenad, då anpassar vi oss efter väderläget. På sommaren när det är riktigt varmt går vi ut med alla hundar, tar med oss vatten och kanske någon liten godbit och sätter oss på en filt i skuggan. Eller också går vi och badar med de hundar som gillar det.
Hur går inskoningen till?
Vi brukar ta en vecka till inskolningen, men är din hund ängslig av sig eller ovan vid andra hundar så kan det ta längre tid. Vi vill att ni lämnar tidigt under inskolningsveckan, mellan 7.00 och 7.30 eftersom det ger oss bättre tid att ta emot din hund innan rusningen börjar. Detta gäller alla dagar under inskolningen. På måndagen och tisdagen hämtar ni sedan hunden klockan 12.00. På onsdagen och torsdagen hämtar ni 15.00 och på fredagen kommer ni överens med personalen hur dags ni kan hämta beroende på hur de tidigare dagarna gått. Viktigt att tänka på är att inte dröja vid lämnandet, detta kan skapa oro hos hunden – speciellt om du själv är lite nervös över att lämna ifrån dig din hund. Det bästa är att ta allt prat med personalen när du hämtar hunden.
Hur vet man om hunden trivs på dagis?
Om din hund är glad när den kommer till dagis så trivs den antagligen. Om den viftar på svansen och drar i kopplet så kan du så klart utgå ifrån att den vill gå till dagis. Men även en hund som tar det lite lugnare kan tycka att det är skönt att komma fram till sitt dagis. Den kanske ger sina hundkompisar en liten nospuss, den kanske slickar personalens hand eller går och lägger sig i en bädd/soffa/fåtölj med en nöjd suck.
Vad händer om min hund inte trivs på dagis?
Alla hundar trivs inte på dagis, även om det sällan händer att vi måste säga upp en hund för att den inte mår bra av att vara på dagis. Vi har många års erfarenhet av att jobba med hundar och vet hur vi ska handskas med de flesta sorter. Hos oss är den första månaden en provmånad, det innebär att om du själv eller vi anser att det inte är bra för din hund att vara hos oss så får du pengarna tillbaka för det som återstår av månaden. Du kan alltid fråga oss och höra hur det går för din hund hos oss!
Tar ni emot löptikar?
Ja, hos oss får tikarna vara när de löper. De är då vanligtvis i ett rum med enbart löptikar. Vi tar enbart emot kastrerade hanhundar för att det inte ska uppstå problem på promenaderna.
Tar ni emot okastrerade hanhundar?
Nej, hos oss måste hanhundarna vara kirurgiskt kastrerade för att få börja. Detta eftersom vi tar emot tikarna när de löper. Vi har tidigare haft hanhundar som har varit kemiskt kastrerade, men finner att det inte fungerar lika bra som en kirurgisk kastrering. Just din hanhund kan mycket väl vara ointresserad av löptikar, men på dagis är det så gott som alltid någon tik som löper och vi upplever att det är stressande även för den coola hanhunden.
Sitter hundarna i bur hos er?
Nej, vi har avgränsade avdelningar för cirka åtta hundar där det finns soffor, fåtöljer och bäddar. Hundarna är i samma avdelning varje dag och lär känna sina kompisar väl.
Tar ni emot praoelever och praktikanter?
Vi har sällan möjlighet att ta emot praktikanter, och då bara från djurgymnasium och bara med god hundvana. Praktikanter är aldrig ensamma med hundarna, ansvaret vilar alltid på ordinarie personal. Praoelever kan vi tyvärr inte ta emot. Vi vill ha så lite personaländringar som möjligt för hundarnas skull.