Vanliga frågor

Tar ni emot löptikar?

Ja, under tiden din tik löper får hon vara med andra löptikar i ett avgränsat utrymme.

Tar ni emot okastrerade hanhundar?

Nej, eftersom vi tar emot löptikar kan vi inte ha okastrerade hanhundar. Har du en okastrerad hanhund och vill börja hos oss så måste den först genomgå en kirurgisk kastrering då vår erfarenhet är att en kemisk kastrering inte är lika effektiv.

Kan alla hundar gå på dagis?

Vi har en inskolningsperiod om minst en vecka då hunden går deltid för att långsamt vänja sig vid den nya miljön. Under denna period brukar vi märka om hunden trivs eller inte. Är vi tveksamma diskuterar vi det med dig och kan eventuellt förlänga inskolningsperioden. Är din hund ovan vid att umgås med andra hundar kan det ta lite längre tid att vänja sig vid dagis.

Hur är stämningen mellan hundarna på dagarna?

Det är lugn och ro på dagis, har vi unghundar leker de en del men vi ser till att de vilar ordentligt och inte stör de andra hundarna. På dagiset slåss inte hundarna och skulle det någon gång hända att någon hund skäller ger vi den något annat att tänka på så att den slutar för de andra hundarnas skull. Hundarna ligger ofta tillsammans i soffor och bäddar och sover och njuter av sällskapet.

Har ni deltidsplatser?

Nej, vi har bara heltidsplatser.

Har ni stängt under sommaren?

Nej, vi har öppet hela sommaren. Vill du vara ledig under sommaren utgår hel avgift i alla fall. Vi kan inte ta in nya hundar för så kort tid. Säger du upp din plats för att vara ledig under sommaren kan du inte räkna med att den finns kvar till hösten.

Har ni någon kö?

Vi tar inte in hundar i strikt köordning, utan ser till gruppens sammansättning. Men vi skriver gärna upp din hund i vår pärm för väntande hundar!

Tar ni emot valpar?

Vi tar emot hundar från sex månaders ålder. Ta gärna kontakt med oss i tid om du har en valp så att vi kan diskutera när ni vill börja.

Sitter hundarna i bur hos er?

Nej, vi har avgränsade avdelningar för cirka åtta hundar där det finns soffor, fåtöljer och bäddar. Hundarna är i samma avdelning varje dag och lär känna sina kompisar väl.

Tar ni emot praktikanter?

Vi har sällan möjlighet att ta emot praktikanter, och då bara från djurgymnasium och bara med god hundvana. Praktikanter är aldrig ensamma med hundarna, ansvaret vilar alltid på ordinarie personal. Praoelever kan vi tyvärr inte ta emot. Vi vill ha så lite personaländringar som möjligt för hundarnas skull.

Vad behöver jag som ägare tänka på innan min hund börjar på dagis?

Vi är glada om din hund är ordentligt koppeltränad när den börjar här. Går du enbart med flexikoppel så träna gärna på att gå i vanligt koppel eftersom det underlättar för din hund när den ska följa med på våra promenader. Vi tränar hundarna under promenaderna att gå i vanligt koppel, men ser gärna att vi hjälps åt.

Har ni F-skatt?

Självklart!

Tar ni emot alla raser?

Vi tar emot hundar som vi bedömer passar in i vår grupp.

Hur mycket är ni ute med hundarna?

Vi är ute minst två timmar med hundarna varje dag, utom med de allra äldsta och de allra yngsta som får kortare promenader. Vill du inte att din hund ska vara ute så länge så slipper den förstås! I hällande regn och stark kyla brukar inte hundarna tycka det är särskilt roligt att gå långpromenad, då anpassar vi oss efter väderläget.

På sommaren när det är riktigt varmt går vi ut med alla hundar, tar med oss vatten och kanske någon liten godbit och sätter oss på en filt i skuggan. Eller också går vi och badar med de hundar som gillar det.

2 reaktioner till “Vanliga frågor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: